15年濕敏人士Cherry: 戒掉類固醇 天然草本擊退濕敏

XP_Cherry_1200x628

在職媽媽Cherry工作壓力大,又要照顧小朋友,經常睡眠不足,令抵抗力變差。一到轉季、天氣太熱或太潮濕,或環境太多塵,就會濕敏發作,手腳會佈滿紅點,脫皮後更全是印痕,非常難看。Cherry 唯有用遮暇膏遮住紅點及印痕,但這樣會令濕敏更加嚴重。

Cherry 中學時開始爆發濕敏,15年來無間斷復發,非常煎熬。期間試過用很多方法去改善,如用金盞花水抹身、戒口等,但成效不大,戒口令她失去品嚐美食的機會。無計可施下她就會搽類固醇,但治標不治本,更會出現類固醇上癮,越搽越純,情況會越來越嚴重。

Cherry: 「2星期改善濕敏,好驚喜!

Cherry 不想再依賴類固醇,選擇了成分天然的「草姬治敏膚」。Cherry: 「我都有比較過「草姬治敏膚」同其他產品,發現佢嘅成分好特別,唔係用清熱去濕嘅中藥材,而係用有美國專利嘅有機橄欖,有濕敏的人都知橄欖油可以減輕濕濕敏問題,而呢隻成分的抗氧化能力比一般橄欖油強300倍,可以增強皮膚免疫力,對抗致敏源嘅侵害,從根本改善濕敏。我食咗2星期,無咁痕,唔再爆粒粒,之前嘅印亦見到淡咗,皮膚比以前滑咗,最重要係我夜晚瞓覺唔再痕醒,可以一覺訓天光。」

天然草本 80%改善濕敏^

「草姬治敏膚」是專為濕敏人士而設的純天然保健品,由美國專利HIDROX®有機橄欖、紫錐花、金盞花、德國洋甘菊及珍珠草等改善濕敏的成分特製而成。臨床實證80%改善濕敏皮膚問題^,能提升皮膚免疫力及抑制皮膚微生物滋生,更有助舒緩紅熱痕癢,修復受損傷口,重建健康肌膚。產品不含西藥及類固醇,由美國GMP藥廠製造,更獲多位濕敏用家親證其功效,絕對食得安心。

Xzcema Pro

 

了解更多:https://herbs.hk/product/herbs-xczema-pro/

銷售點:萬寧 及 Zinomall 有售

*ISANH POLYPHENOLS 2012 – PARIS – FRANCE
^ Holistic Primary Care Vol.8, No.2; News for Health & Healing; summer 2007
Recommended Posts